Step 1: Invester i produktion af kvalitetsindhold. Step 2: Distribuere indholdet til din målgruppe. Nemt ikke? Not so much.


Lad os antage, at du har fundet et emne, som dine læsere er interesseret i og matcher brandets hensigter. Du har indgået et samarbejde med professionelle ’content’ leverandører, som kan bringe dine idéer ud i livet. Hvordan får du dette fantastiske content i hænderne på de rette personer? Det er lidt som et træ, der vælter i en øde skov. Content er intet uden et publikum.

 

En af de mest effektive metoder til at drive trafik er via de sociale medier. Research fra Voltier Digital viser, at 90 procent af os lytter til anbefalinger delt af venner. Lead-generering med sociale medier har vist sig 13 procent mere effektivt end lead-konvertering gennem øvrige medier (Hubspot). Når nogen deler dit content, arbejder de for dig. De reklamerer frivilligt for dit budskab i deres personlige netværk. Så lærer potentielle nye kunder din virksomhed at kende gennem en ven, de stoler på – snarere end via en reklame.

Så hvordan skaber du content, som dit publikum vil dele? Start med disse tips.

 

1. Gør det nemt

Optimér dit content, så læseren har mulighed for at dele det på de sociale medier. ’ShareThis’ er et godt værktøj at starte med. Vær sikker på, at din brand og kontaktinformation ikke går tabt, hvis dit content går viralt. Hvis du laver en infografik, inkluder dit logo i billedet. Husk, at infografikker ikke behøver være komplicerede. Vi har inkluderet et eksempel nedenfor, der promoverer allergivenlighed i vores forældre-kampagne. 

 

 

 

2. Find ind til følelserne

Mediaplanet er i front, når det gælder det følelsesladede indhold. Når du udgiver en video, et billede eller en historie, der sætter gang i følelserne, er der stor sandsynlighed for, at du efterlader et indtryk hos dit publikum, som vil være mere tilbøjelige til at dele. Det er et markedsføringsprincip understøttet af psykologi. Mennesker elsker at føle.

Ifølge et studie udført af Jonah Berger, forfatter af bogen Contagious (Som kan anbefales .red), deler 68 procent af os content, som viser, hvem vi er, og hvad vi interesserer os for. 84 procent deler for at vise deres støtte til en sag, de brænder for. Positionér dit content omkring en holdning eller sag for at få publikum til at dele.

 

Screendump Lola Jensen artikel

 

3. Sæt trenden

Kapitaliser på det, andre allerede taler om. Det optimerer dine chancer for at blive delt. Hold derfor øje med aktuelle events og ting, som trender på de sociale netværk. Men sørg for, at dit content er logisk forbundet til dit brand.

 

4. Spørg dit publikum

Når du beder dit publikum dele deres holdninger, gør det dit content mere engagerende – og det er er den slags, der mest sandsynligt deles. Husk at spørge efter holdninger og feedback, mens du skaber og distribuerer indholdet.

 

5. Husk det visuelle

Artikler med billeder har 94 procent større sandsynlighed for at blive delt på Facebook, og tweetes med et billede øges chancen for retweets med 150 procent (Kilde: Content + 2013 and Social Media Writing)!  Visualisér dit content med gode billeder, infografik og video. Optimer det skrevne ord!

 

JACQUELINE LISK
Jacqueline Lisk er journalist, redaktør og konsulent. Hun er specialiseret i content marketing og direktør i JR Lisk, Inc., en virksomhed, der hjælper virksomheder med strategier og indholdsproduktion til content marketing.  Hun har kunder som Inc. Magazine, Xerox, Regions Bank, Associalted Press, Blast PR, MoPub/Twitter, InspiriaMedia, Montner PR, Monster.com, MediciGlobal, The Accomplished Traveler og mange andre. Indtil for nylig var hun ansat hos Mediaplanet som ansvarlig for at udvikle virksomhedens digitale produkt. Hun var med til at lancere virksomhedens digitale ben og spillede en vigtig rolle i forretningens udvidelse på tværs af de nordamerikanske og europæiske markeder. Før dette har hun være international Head of Production hos Mediaplanet og endnu før det var hun redaktionel chef for Mediaplanets nordamerikanske afdeling.