Der er ingen genveje til en skarp content marketing strategi, men her er seks trin, som kan hjælpe dig med at lægge en effektiv plan.


Før du lancerer din content marketing kampagne, er du nødt til at definere din strategi. Desværre slækker mange virksomheder på denne disciplin eller skipper den helt. Vi forstår det godt. Det er tidskrævende og ofte udfordrende, men de indledende øvelser vil hjælpe dig med at opnå langt mere effektiv content marketing, mens du som bonus kan få en bedre forståelse for din virksomhed.

 

 1. Hvad er formålet?

Vi foreslår, at du lægger ud med at kortlægge din mission. Hvad er virksomhedens formål? Det skal omfatte, hvorfor du gør, hvad du gør for din kunde. Så hvis du startede med at skrive ’tjene penge’, så er du allerede kommet forkert fra start. Lad os sige, at din virksomhed er en helsebutik. Dit mål er måske at øge indtjening ved at nå flere i målgruppen, men dit formål er at gøre folk i stand til at leve sundere liv gennem gode fødevarevalg. Dette fokus på målgruppen som en del af missionen er vigtig at holde for øje, når du skal udvikle content marketing.

 

2. Definér målsætningen for content marketing

Du forstår formålet med din virksomhed, men hvordan passer content marketing ind i den ligning? Vil det hjælpe dig med at nå din mission om forbrugernes sundere valg af fødevarer? Inkluder dine mål for din marketing. Vil du nå nye potentielle kunder, trække trafik til din hjemmeside eller skabe brandloyalitet? Vær så specifik som muligt. 

 

3. Find din stemme og brand persona

Det lyder lidt cheesy, men en af de letteste måder at begynde denne øvelse er ved at spørge: ”Hvis din virksomhed var en person, hvilken type ville han eller hun være?” Hvad er det, der definerer dig? Hvilken tone skal du slå an? Du har måske besvaret mange af disse spørgsmål, da du lancerede din hjemmeside eller i forbindelse med andre markedsføringstiltag. Hvis ikke, så er det nu, du skal komme i gang. Svarene vil gøre dig klogere på mere end din content marketing. Husk, at din ’stil’ kan udvikle sig i takt med, at du producerer mere indhold og finder din stemme. Det er helt normalt, men du er nødt til at have et udgangspunkt.

 

4. Skab en kundepersona

Det er nærliggende at antage, at du kender dine kunder. Men har du dokumenteret dette kendskab? Skab kundepersonligheder med demografi såvel som interesser og udfordringer. Sidstnævnte er altafgørende og en af Mediaplanets kernekompetencer. Når vi udforsker et nyt redaktionelt emne, udfører vi omfattende brainstorm om målgruppens udfordringer, og de løsninger vi vil præsentere læserne for. Hvilke problemer står disse de overfor? Når du har opnået den forståelse af dine kunders behov og bekymringer, bliver det meget nemmere at levere relevant og brugbart indhold.

 

5. Lav en content plan

Nu kender du dit publikum. Du ved, hvem du selv er, og du har styr på, hvorfor content er nøglen til at nå dine mål. Lad os gå længere ned i detaljen. Hvilken type content vil du skabe? Vi anbefaler, at du som minimum inkluderer de kommende tolv måneder i din plan. Det er ok at starte i det små. Måske vil du investere i et par små sponsorerede artikler og et white paper i Q1, mens du gør klar til at starte en virksomhedsblog i Q2. Vær specifik. Der er god tid til at udstykke en redaktionel kalender. Hvilke emner vil du gerne dække? Prøv at finde det sted, hvor dine hensigter for marketing og din brand persona matcher dit publikums behov og interesser.

 

6. Definer din strategi for distribution

Dette sidste trin forsømmes ofte, fordi det kan være dyrt, tidskrævende og kompliceret. Hvilken nytte er fantastisk content, hvis det ikke når ud til målgruppe? Hvordan vil du sikre, at frugten af dit hårde arbejde bliver set? Måske skaber du en kampagne via de sociale medier eller gør brug af Mediaplanets allerede etablerede netværk (Bare en idé!). Uanset taktik, så vær sikker på, at du har budgetteret derefter, og at du etablerer tydelige målestokke for hver distributionskanal, så du kan måle din succes og lære af din content marketing-indsats.

 

Læs med på onsdag, hvor vi ser nærmere på en af de største udfordringer inden for content marketing: Hvordan måles ROI?