Efter alt at dømme bliver 2016 et stærkt ær for content marketing. Men den stigende interesse og dermed skærpede konkurrence betyder, at du skal mestre mange discipliner for kunne skabe bemørkelsesværdigt content. Vi har samlet content marketing artikler primært fra 2015, som vi mener, klæder dig bedre på til det nye år.


Det fine ved at arbejde med content marketing er, at de fleste eksperter på området – i mangel på et bedre dansk udtryk -  ’practice what they preach’. De ved, som vi ved, at blogging, artikler og data udgør en effektiv værktøjskasse, når der skal opbygges relationer med målgruppen. Det betyder bl.a. en lind strøm af blogindlæg om content marketing og en nærmest uudtømmelig kilde af viden og erfaringer, som vi indbyrdes kan trække inspiration fra på daglig basis. Det er nogle af disse influenser, som vi her vil fremhæve. Nedenstående er 12 blogposts primært fra 2015, som vi har delt, er blevet klogere af eller som har inspireret os. Content marketing artikler, vi mener, man bør læse for at være bedre klædt på til content marketing anno 2016.

 

God content marketing har naturligt etikken med sig

 

Udgangspunktet i indlægget ’Is it ethical for a freelance journalist to work in content marketing’ er en foregående artikel fra en amerikansk journalist, der har vendt content marketing ryggen, fordi hun ikke mener, hun etisk kan stå bag de artikler, hun får til opgave at lave. Matt Cooper fra Content Marketing Institute advokerer for, at god content marketing altid vil kunne forsvares etisk. I sidste ende handler det om, hvordan man respekterer målgruppen i sit content. Forsøger du at føre læserne bag om lyset eller fordreje sandheden, kan de heldigvis lugte det på lang afstand, hvilket vil reflekteres i læserengagementet, og hvorvidt responsen gavner eller skader din agenda. Uetisk content marketing-journalistik er ingenting værd.

 

Kan vi lære noget fra ’The Contagious Index’?

 

Måske har du allerede læst Jonah Bergers bog ’Contagious’. Hvis ikke, så er det en glimrende kilde til en bedre forståelse af, hvordan virale mekanismer fungerer online baseret på eksempler og hardcore data. Jonah Berger samarbejdede med DigitaLBi om bogen, og det er samme konstellation, der har lanceret ’The Contagious Index’. Online-indekset er kun baseret på brands med aktiviteter på det amerikanske marked, men det kan stadig give dig et indblik i hvilke brands, der performer bedst viralt på Facebook og Twitter og tage ved lære af deres succes. Læs Contently’s artikel ’The Contagious Index: Can the ’Contagious Index’ Unlock the Secret to Viral Content?’.

 

SEO og content marketing

 

Content marketing og SEO hænger uløseligt sammen. SEO skal gå forud for indholdsproduktionen, så du ved, hvem du vil ramme, og hvilke ord de typisk vil bruge til at fremsøge materiale som det, du vil producere. Hvad er intentionen bag søgningen, hvad er det for en genre, søgeren vil finde – billedserie, video infografik, guide, listicle eller artikel? Brug denne viden til at skabe, strukturere og navngive dit content. Har du brug for inspiration, så er der en hel del at hente i artiklen: ’68 SEO Content Tools, Trends and Tips for B2B and B2C Brands’.

 

Ad blockers baner vejen

 

2015 var året, hvor ordet ’adblocker’ for alvor fik det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste inden for onlinemarketing. En undersøgelse fra PageFair melder om 41 procents årlig stigning i salget af software til adblocking. The Content Strategist tog problematikken op i juli 2015 med artiklen: ’Why Adblockers should scare the shit out of the Media world’. En ikke særligt subtil titel, men selvom enhver virksomhed, der sælger onlineannoncering, bør tage adblocking meget seriøst, så matcher argumenter for brugen af adblocker nydeligt grundprincipperne i content marketing. Internettets brugere vil underholdes og informeres – ikke forstyrres. Det er de fleste eksperters vurdering, at brugerne installerer adblocking for at undgå annonceformater som f.eks. pop-ups – dvs. annoncering, der afbryder brugeroplevelsen. Det er op til os content creators at producere effektivt motiverende indhold, der følgeligt skaber kontakt og tillid mellem virksomheder og kunder. På trods af adblockers.

 

Adblocking baner samtidigt vejen for mere og bedre native advertising, hvor værdiskabende redaktionelt indhold af høj kvalitet sponsoreres af et brand. Se eventuelt Joakim Ditlevs (Medforfatter til Content Marketing Bogen) definition af forskellen mellem content marketing og native advertising, og Copybloggers artikel: ’12 Examples of Native Ads (And why they work)’. I sidstnævnte artikel finder du en række nydeligt udførte eksempler på native advertising. Vil du vide mere om native advertising, har du på nærværende blog et interview med Melanie Deziel, native advertising ekspert, ved hånden.

 

Sådan skal infografikken skæres

 

Et større fokus på at visualisere budskaber i content er blandt tendenserne i 2016. Der er mange måder at gøre det på, men infografik er absolut et godt, værdiskabende og socially shareable sted at starte. Contently har analyseret karakteristika på 1000 mest delte infografikker i 2015 og præsenteret data i en infografik, ’The Science behind the most popular infographics’, med information om popularitet inden for farvevalg, længde, markeder og sociale platforme.

 

Forventninger til 2016

 

Ud over vores egne forudsigelser for det kommende år – ’7 content marketing trends du skal være opmærksom på i 2016’ har langt de fleste content marketing blogs - store som små - taget et kig i krystalkuglen. Se bl.a. på Content Marketing Institutes: ’What content marketing will look like in 2016: 40+ predictions’ – Her får du 2016-forudsigelser fra content marketings tungeste drenge og piger. Glem ikke at slå et smut forbi kommentarsporet. Det kan være sundt for sindsroen at gå i en stor bue uden om Facebook-diskussioner, men debatter og kommentarer på faglige blogs er faktisk ofte berigende. Tjek også Brandmovers E-bog: ’Forudsigelser om content marketing i 2016’, hvor du får input på dansk. Bidragsyderne er fra samme persongalleri som i artiklen fra Content Marketing Institute, men som bonus får du også et par forudsigelser fra danske content marketing koryfæer. Vi er også lidt vilde med Sparksheets ’What we saw and what we’ll see – Lessons and predictions in content marketing’, der lidt mere visuelt - i tråd med tidens trend - sammenligner 2015 med 2016.

 

Rigtig god læselyst og smid endelig et link i kommentarsporet, hvis du har mere inspiration til content-hoveder.