Michael Brenner er manden bag bloggen B2B Marketing Insider, Head of Strategi hos NewsCred og tidligere VP for Content marketing hos SAP. Han ved en ting eller to om content marketing.


Med mere end 57.000 følgere på Twitter betragtes han som en af industriens førende eksperter. Brenner deler her sit syn på, hvor vi langt vi er, hvor vi er på vej hen, og hvordan man lancerer content marketing med den størst mulige gevinst for din virksomhed.

 

1. Hvad er årets største content marketing trends?

Vi har set en stor udvikling inden for visuelt, personaliseret og dybdegående content. Mange brands forstår, at man skal ’vinde internettet’ hver dag. Andre har satset på Instagram, Pinterest og Facebook for at levere den slags content-oplevelser, forbrugerne efterspørger i dag. Det er ikke overraskende, at disse trends leder nogle virksomheder til ’branded’ underholdning oven på succeshistorier som f.eks. LEGO-filmene.

 

2. Når vi taler om, hvad der virker inden for content marketing – hvad vil vi så se mere af? Om 3-5 år.

Jeg tror, vi fortsat vil se en forlængelse af den visuelle content-trend, og brands vil være nødt til at investere i kompetencer til produktionen såvel som markedsføringseksperter, der er i bedre berøring med målgruppen. Om 3-5 år vil vi se mere reklame baseret på storytelling og mindre push marketing. Jeg tror også, vi vil se en ændring i marketing mixet. Brands vil tage content marketing til sig i højere grad, og i takt med at de modnes i disciplinen, vil de søge endnu mere kvalitativt, relevant content til deres publikum.

 

3. Hvad er dit bedste tip til lancering af et content marketing initiativ? 

Udelad at promovere produktet i dit content. Du skal skabe en branded platform, som dit content leder hen til. Derefter lader du platformen, og ikke dit indhold, sælge.

 

4. Er content marketing et værktøj til lead-generering?

Ja, content marketing er meget effektivt til at generere leads. Når du skaber content, som engagerer på det tidligste stadie i forbrugerens købsproces, opnår du interesse, tillid og opmærksomhed. Denne tillid konverteres til flere leads, bedre prospects, glade sælgere og en bedre gevinst på markedsføringsinvesteringen.

 

5. Hvad er dine bedste tips til at sikre ROI på content marketing kampagner?

Brands, som leverer content marketing ROI, er helt enkelt dem, der søger efter det. Content marketing er en langt mere målbar investering end f.eks. et veleksponeret logo. Hvis du begynder med et tydeligt defineret mål, og du har styr på dine omkostninger, kan du bedre gennemskue return on investment - også nemmere, end du kan med mange andre markedsføringsaktiviteter.

 

6. Har du et nyligt eksempel på eksemplarisk content marketing? 

Min nyeste favorit er Casper’s Van Winkles. Det er interessant, hvordan de har skabt denne off-domain content hub oven på den allerede velfungerende virksomhedsblog. De viser os, at hvis du investerer i en talentfuld redaktør og bygger en god content-destination, så kan du virkelig tiltrække et opmærksomt publikum med interesse for emner, der kan lede til, at dit produkt bliver en seriøs overvejelse i købsprocessen.