I september 2014 annoncerede Marriott International lanceringen af deres globale content marketing redaktion. Et studie, hvorfra man i løbet af det forgangne år har produceret og distribueret et hav af digitalt content, videoepisoder og unikke kortfilm. Vi har talt med Marriotts Vice President of Global Creative & Content Marketing, David Beebe.


Vi har talt med Marriotts Vice President of Global Creative & Content Marketing, David Beebe. Om succes, udfordringer og målsætninger. Han giver her sine bedste tips til effektiv content marketing.

 

Hvorfor er content marketing så vigtigt for Marriott?

 

Marriott International består af mere en 4.200 hoteller i 80 lande fordelt på 19 forskellige brands. Som global marketingorganisation søger vi altid efter den bedste måde at interagere med vores kunder – specielt den næste generation af rejsende, der primært er Millenials. Selvom vi stadig investerer i tv-reklamer og andre reklamemedier, ser vi content som en fantastisk måde at komme i dialog med kunderne - specielt på den digitale platform.

 

Den nye generation af eventyrere er ikke synderligt interesserede i meget af den traditionelle reklame – typen, som er forstyrrende af natur, så som bannere og selv 30 sekunders spots. Vi forsøger med vores content at skabe værdi. Vi vil underholde og informere hellere end forsøge at sælge dem ting. Det er derfor vi har lanceret denne content redaktion, så vi kan fremstille informativt og underholdende indhold. Vores strategi har været at holde op med at afbryde det, kunderne er interesserede i – og i stedet blive det kunderne er interesserede i. Kreativ storytelling tillader os at gøre netop dette.

 

Fortæl os om jeres mest succesfulde content marketing initiativer.

 

I den informative genre har vi Marriott Traveler, vores version af Travel and Leisure (USA's største rejsemagasin .red). Det er et digitalt magasin med informativt content som tips og to-dos, hvis man besøger en given by. Intet er branded. Det findes på Marriott.com og præsenteres af Marriott, men indholdet handler ikke om os. Vi hyrer lokale journalister og influencers til at skabe content med skarpe holdninger. Det er omkring dette content, vi promoverer relevante Marriott hotelværelser.

 

På underholdningssiden vil jeg fremhæve to kortfilm fra Marriott-studiet. Den ene ’French Kiss’ fra Marriott Hotels blev filmet i Paris og er blevet set over 6 millioner gange på Youtube. ’Two Bellmen’ fra JW Marriott blev skudt i LA og har mere end 5 millioner visninger på Youtube. Begge film har til hensigt at underholde seerne med originale storylines. Der er ingen forstyrrende eller cheesy brandintegration.

Vores brands samarbejder med influencers for at underholde næste generation af rejsende. Det omfatter blandt andet rejsebloggeres periodiske overtagelse af Marriott Hotels Snapchat kanal.

 

Hvilke råd kan du give til virksomheder, der vil lancere deres egne content marketing kampagner?

 

Du skal levere værdi fra første færd – og før du foretager dig noget andet. Den moderne forbruger er ikke tilbøjelig til reagere på forstyrrende markedsføring eller content, hvor virksomheden bare taler om sig selv. Som content marketer skal du kende dit område, og vide hvilke emner, du vil dække. Naturligvis vil Marriott gerne sætte os på rejser, men ikke kun hospitaliteten i det. Vi vil tage det et skridt længere og tænke hele rejsen ind i indholdet. Fra at inspirere til rejser gennem indholdet, til at hjælpe dem med at vælge destination og videre i processen tilbyde inspiration til seværdigheder og aktiviteter. Vi opfordrer samtidig folk til at tage del i indholdsproduktionen. Vi har et samarbejde mellem Marriott Hotels og GoPro i den caribiske og latinamerikanske region, hvor gæster får udleveret et kamera ved check in, så de kan lave videoer selv.

 

 Millenials forstår selvfølgelig virksomhedernes behov for at reklamere, men de sætter pris på det, når du ikke forsøger at sælge dem noget med det samme. Som brand skal du ses som leverandør af en oplevelse, hvor du leverer en historie og knytter bånd til forbrugerne – uden at du pitcher dig selv konstant.

 

Hvad tror du, vi vil se mere af i form af content marketing trends og best practices?

 

Udfordringen med content marketing er at producere indhold i tilstrækkelige mængder. Du er nødt til at kommunikere det samme igen og igen, før folk virkelig forstår buskabet. Jeg tror, vi vil se et øget brug af forskellige indholdstyper som f.eks. video, der virkelig er begyndt at røre på sig. Der er virksomheder, som har været i gang med dette i lang tid, men der er masser af plads til forbedringer af videooplevelsen.

 

Jeg tror også, at folk begynder at forstå, hvordan forskellige content-typer kan arbejde sammen. Gif-animationer, infografik, artikler, foto, video og meget andet. Man skal ligeledes tænke over, hvordan distributionskanalerne er bundet sammen. Det handler ikke kun om at underholde kunderne i ’din verden’. Du er nødt til at være der, hvor de er – finde det rette content mix og forhåbentlig trække dem til dine brandede platforme, og få dem til at knytte bånd til dit brand. Jeg tror også, der er store muligheder i live-tv, der først nu er begyndt at blive rullet ud.  En anden trend er influencer-marketing. Virksomheder lærer, hvordan man arbejder med influencers på den rette måde. De næste par år vil det handle om at få alle disse elementer til at spille sammen.