John Hall er co-founder og CEO for Influence & Co., et content marketing bureau, som hjælper virksomheder med at positionere sig som industrieksperter. Han demonstrerer sin egen ekspertise i form af ugentlige klummer skrevet til Forbes, indlæg på egen blog og på sociale medier. Läs her hvilken tilgang en ægte thought leader har til thought leadership.


Virksomheder investerer bl.a. i en content marketing strategi for at etablere sig som førende thought leaders inden for deres område. Du skal vise eksisterende og potentielle kunder, at du forstår din industri, at du er troværdig og kan lære dem noget. At du er en person og en virksomhed, de ønsker at samarbejde med.

 

John Hall er co-founder og CEO for Influence & Co., et content marketing bureau, som hjælper virksomheder med at positionere sig som industrieksperter. Han demonstrerer sin egen ekspertise, og de fremgangsmetoder han står for, i form af ugentlige klummer skrevet til Forbes, indlæg på egen blog og på sociale medier. Læs her hvilken tilgang en ægte thought leader har til thought leadership.

 

Giv os dit bedste tip til den første thought leader strategi

 

Tænk på Simon Sineks ’Golden Circle’. Hvorfor gør du, som du gør? 'Hvordan' og 'hvad' er vigtigt, men det er ’hvorfor’, du skal koncentrere dig om, når du skaber en content strategi. Tænk på din kunde. Hvorfor kommer de til dig? Hvis du begynder med ’hvorfor’, starter du med en mentalitet, hvor din kunde kommer i første række. Thought leadership er en anderledes form for marketing, end den vi er vant til. Vi har for vane at starte med ’mig’-marketing. Hvordan kan jeg markedsføre mit produkt? Thought leadership skal i stedet handle om at hjælpe og oplyse publikum.

 

Og hvis du har en skriveblokade?

 

Jeg har samtaler hver dag, som afføder ideer. Jeg kalder dem 'content triggers'. Men det kræver øvelse at lære, hvordan man opfanger dem. Hvordan du får trykket på aftrækkeren og skrevet tankerne ned, så du kan oprette en bank af viden og ikke mister ideer. Ægte thought leadership handler om autentiske oplevelser. Når du skriver om reelle problemer og udfordringer, vil læsernes engagement i dit content øges.

 

Hvor skal du udgive dit indhold?

 

Det kan som regel være lettest og faktisk bedst at starte med nicheudgivelser. I større publikationer er der tendens til, at man ikke får den forventede eksponering, og det kan være sværere at få foden inden for døren.  Det handler om at bygge en platform. I takt med at du udbygger dit ry og 'rygte', bliver det lettere at få adgang til de store drenge. Jeg startede i ’Young Entrepreneurs’. Det var ikke en særligt stor udgivelse, men den var perfekt til mig, og resultaterne var gode. Jeg skrev flere og flere indlæg, og det var en helt naturlig udvikling, da jeg senere indgik i dialog om samarbejde med den ansvarshavende redaktør hos Forbes.

 

 Hvad er formålet med thought leadership?

 

Tidligere blev thought leadership betragtet som vitamin. Noget der mest var lidt cool at gøre. Begrebet var lidt løst. Nu er der nærmere tale om smertestillende, og det skyldes, at viden og ekspertise er to af virksomhedernes mest værdifulde assets – og ikke kun til marketing. Thought leadership kan gøre en forskel ved rekruttering, uddannelse af medarbejdere og for den generelle kommunikation. En enkelt artikel kan give imponerende ROI. Lad os sige, at jeg udgiver noget, og det får den første eksponering i min klumme. Så sender vores rekrutteringsansvarlige klummen til potentielle nye medarbejdere og siger, ’Her er en ny artikel fra vores CEO’. Det kan gøre det lettere for dem at identificere sig med vores brand og giver en bedre forståelse af, hvordan det er at arbejde i virksomheden. Dernæst bruger vi det til uddannelsesformål. Vi møder ikke alle i teamet hver dag, så artiklerne hjælper mig med at kommunikere og opbygge relationer. Vi kan også bruge artiklen i et nyhedsbrev og dele med vores Linkedin-grupper.

 

Thought leadership er unikt, fordi content aldrig stopper med at tilføre værdi. Det er i sidste ende op til dig. Hvis du har en plan for din artikel, vil ROI stige hele tiden, og det bliver nemmere at retfærdiggøre udgifterne til content-initiativer.